Søndag klokken 08.43 mottok Brannvesenet Sør melding om mulig røykutvikling i et hus i Vanse. Innmelder var en beboer i området som luktet røyk.

– Det ble slått alarm i Vanse og gruppealarm i Farsund, sier innsatsleder Torbjørn Høyland.

Mens brannvesenet var på vei til stedet, ble det bekreftet at det dreiet seg om en bygningsbrann. Det ble også meldt at én beboer ikke var gjort rede for.

Fremme på stedet gikk mannskapene raskt i innsats med to røykdykkere.

– Røykdykkerne gikk inn og fant en person, som ble tatt med ut, sier Høyland.

Det ble forsøkt livreddende helsehjelp på stedet, men livet sto dessverre ikke til å redde. Dermed har Brannvesenet Sør fått sin første dødsbrann på mange år, og er med i den dystre statistikken som vi absolutt ikke ønsker å være en del av.

Så langt i år har 21 personer omkommet i brann. På samme tidspunkt i 2023 var det 19 omkomne.

På generelt grunnlag og uavhengig av denne tragiske hendelsen, ønsker brannvesenet å formidle noen enkle, men livsviktige budskap:

  • Alle boliger ha røykvarslere, som varsler ved røyk og brann. Dette er livredder nummer én og kan aldri nevnes nok ganger.
  • Alle boliger ha slokkeutstyr, slik at de som oppholder seg i boligen kan ha en sjanse til å slokke branntilløp og små branner.
  • Alle boliger ha rømningsveier som leder ut i det fri, uten gjenstander og rot som gjør rømningen vanskelig.

Er du bekymret for noens brannsikkerhet? Meld det inn til brannvesenet på branntips.no, så lover vi å gjøre alt vi kan for å bedre brannsikkerheten.