Josdal har bred erfaring fra arbeid i brannvesen, både fra heltids- og deltidsstillinger, samt innen beredskap og det forebyggende arbeidet.

– Jeg er oppvokst i Sirdal og har bakgrunn som snekker. Etter hvert gikk jeg anleggslinja på teknisk fagskole i Kristiansand. Så fortsatte jeg på ingeniørhøgskolen i Stavanger.

Da Josdal var ferdig utdannet, begynte han som brannkonstabel i deltidsstilling i Sirdal, tidlig på 2000-tallet. Han ble brannsjef i hjemkommunen tre-fire år senere.

Josdal trivdes godt i jobben, men kunne samtidig tenke seg å prøve å jobbe i et større brannvesen. I 2009 flyttet han til Nesodden og ble ansatt som branningeniør i Søndre Follo brannvesen, som nå har blitt Follo brannvesen.

– Der traff jeg Wendy, som jeg er sammen med i dag.

I forbindelse med en sammenslåing av flere brannvesen i Follo-området, sto Josdal i fare for å miste sin funksjon som 01-vakt. Dette var litt av bakgrunnen for at familien tok steget og flyttet. 

– 01-vakta var en viktig del av jobben, forklarer han.

Interessante år i vest

Familien pakket sakene, tok med seg hunden, satte seg i stasjonsvognen og kjørte vestover, til Kvinnherad kommune i Sunnhordland.

Fra 2013 til 2016 jobbet Josdal som branningeniør i brannvesenet i Kvinnherad.

1. desember 2016 tok Josdal over som brannsjef i det som da het Kvinnherad brannvern.

– Noe av det første jeg gjorde var å bytte navn til Kvinnherad brann og redning, skyter han inn.

Josdal jobbet 11 år i Kvinnherad, og beskriver det som en svært spennende kommune.

– Vi hadde blant annet en referansehendelse med MF «Ytterøyningen» der vi holdt på å miste tre brannkonstabler på morgenen den 11. oktober, hvor det etter å ha brent, eksploderte om bord.

Hendelsen var både spennende og lærerik.

– Jeg trivdes veldig godt i Kvinnherad, men hun jeg er sammen med hadde ønske om litt mer sol og varme. På Vestlandet regner det mye, og man blir ganske lei regnværet etter hvert. I tillegg har jeg foreldre i Sirdal, halvannen times kjøring fra Mandal. For min del som er sørlending, var det et ønske om å komme hjem igjen, forklarer han.

Flotte folk

Josdal søkte på jobben som beredskapsleder i Brannvesenet Sør, og da han fikk tilbudet takket han ja umiddelbart.

– Jeg har truffet masse flotte folk allerede, og ser veldig frem til å treffe resten av folkene i Brannvesenet Sør.

Som person beskriver han seg selv som en relativt stille og rolig sørlending.

Fritiden går blant annet med til to voksne hunder: en samojed og en Alaska-husky, fjellturer og ølbrygging. I tillegg drar han gjerne til hovedstadens store rocke-happening, Tons of Rock, i juni måned.

Lave gjerder

Nå ønsker Josdal å bruke litt tid på å bli kjent med et nytt brannvesenet og ikke minst folkene som jobber der.

– Det er en utrolig viktig samfunnsoppgave vi har. Jeg ser veldig frem til å være med og bidra til å utvikle Brannvesenet Sør videre.

Selv om det er innen beredskap han hovedsakelig skal jobbe, ser Josdal også frem til et godt samarbeid med forebyggende avdeling.

– Jeg ønsker lave gjerder mellom beredskap og forebyggende avdeling. Vi er en brannfamilie hele gjengen.